Uitslag profielwerkstukkenwedstrijd Duits 2018

De prijs voor het beste profielwerkstuk Duits 2018 gaat naar Daan van Hassel en Niels Jacobs van het Norbertuscollege in Roosendaal. Ze schreven hun vwo-werkstuk onder de titel Natürlich Deutsch. Duits op de basisschool. Onderzoek naar hoe een methode Duits voor de bovenbouw van basisscholen kan ontstaan. ‘Een opmerkelijk goed werkstuk, dat in veel opzichten niet zou misstaan in het eerste jaar van een lerarenopleiding!’ Aldus de jury, bestaand uit Kees Houtman (voorheen Hogeschool Utrecht), Hermine de Knijff (RU Nijmegen) en Paul Goossen (SG Dalton in Voorburg en www.duits.de).

De jury kende een originaliteitsprijs toe aan Nikki en Rianne van Sloten uit 5 havo van het Anna van Rijn College locatie Albatros in Nieuwegein voor hun werkstuk over de vraag: Welke verschillen zijn er in voorkeur qua muziekstijl tussen Nederlandse en Duitse jongeren en wat zijn de achterliggende redenen daarvan?