Dag van de Duitse taal

Dit jaar zal de Dag van de Duitse taal plaatsvinden op 12 oktober 2023. Het thema is deze keer: Sport.

Elk jaar roept de Actiegroep Duits één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. In 2023 wordt dit 12 oktober. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje.

Toni Kroos, Steffi Graf, Roger Federer, Arnold Schwarzenegger. Dit zijn namen van Duitstalige topsporters die bijna iedereen weleens gehoord heeft. Veel van de bekende namen in de sportwereld komen uit Duitstalige landen. Maar niet alleen bekende sporters komen uit Duitstalige gebieden, ook bekende sportmerken zoals Adidas, Puma en Intersport. En wist je dat Duitsland een van de eerste landen was waar moderne handbalwedstrijden gespeeld werden? En dat bobsleeën uit Zwitserland komt? En natuurlijk is Oostenrijk het meest populaire wintersportland voor Nederlanders. Reden genoeg om het thema ‘sport’ in het zonnetje te zetten op de Dag van de Duitse taal 2023! De Actiegroep Duits kan u daarbij ondersteunen, zie

https://machmit.nl/dag-van-de-duitse-taal/over-de-dag-van-de-duitse-taal