Nationaal Congres Duits

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart van dit jaar vond in Noordwijkerhout het zestiende Nationaal Congres Duits (NCD) plaats. Twee dagen lang konden ruim 400 deelnemers zich onderdompelen in de Duitse taal en cultuur: op het programma stond een ruim aanbod van zestig workshops, er was een lezing over een actueel onderwerp, een literair gesprek met schrijver Necati Öziri en op de vrijdagavond was er een optreden van de uit Syrië gevluchte Firas Alshater die over zijn nieuwe bestaan in Berlijn vertelde. Ook leerlingen van diverse scholen kwamen naar Noordwijkerhout om hier mee te doen aan de finale van de Deutschquiz, een nieuw landelijk project dat beoogt leerlingen spelenderwijs met de Duitse taal en cultuur vertrouwd te laten raken. In Levende Talen Magazine 4 (verschijnt in mei) volgt een uitgebreid verslag van het NCD.